پوشش اپوکسی برای محافظت از سطوحی استفاده میشود که در معرض آب و رطوبت و مواد شیمیایی هستند. سطوحی که بنا بر هر دلیلی با مواد قلیایی، بازی و محلول‌های خورنده سر و کار دارند. هر ترکیبی از این مواد قدرت محافظت از این سطوح را ندارد. تنها برخی از آنها می‌توانند به خوبی از عهده وظیفه‌شان بر بیایند. ترکیبات پلیمری که در آنها از حلال اپوکسی به مقدار بیشینه 10 درصد استفاده شده باشد. این ترکیب برای پوشش اپوکسی بی‌رنگ مخصوص بیشینه 40 درصد است. در این صورت است که این ترکیب می‌تواند مانند پوششی مستحکم عمل کند. پوششی که قدرت آب بندی آن فوق‌العاده است و در برابر غلظت‌های شیمیایی عملکردی بی‌نظیر دارد.

پایداری پوشش و حلال اپوکسی در مواجهه با آب و عوامل شیمیایی تحسین برانگیز است. این ماده خواص خود را حفظ می‌کند و به سادگی دچار تغییر نمی‌شود. برای آب بندی کامل و همه جانبه درزها این محصول بهترین انتخاب ممکن است.  

ویژگی‌ها و مشخصات حلال پوشش اپوکسی

حلال و پوشش اپوکسی دارای انواع مختلفی هستند. از هر کدام از آنها در جاهای مختلفی استفاده می‌شود. بعضی برای زیرسازی سطوح کاربرد دارند. در واقع، قبل از این که پوشش جدید به کار برده شود، آنها نقش خودشان را ایفا می‌کنند. می‌توانند هم نفوذپذیری را پایین بیاورند و هم چسبندگی و استحکام بیشتری را برای مصالح به همراه خواهند داشت. زیرسازی با استفاده از آنها سرعت بیشتری به خود می‌گیرد.   

برخی از انواع آنها پس از سخت شدن دارای انعطاف‌پذیری هستند. این ویژگی مربوط به زمانی است که تغییر شکل‌های کمی در اثر تغییرات دمایی ایجاد شده باشد. برخی از این اپوکسی‌ها چسبندگی فوق‌العاده‌ای روی بتن و فلزات از خودشان نشان می‌دهند. به همین دلیل هم از آنها برای تثبیت تجهیزات صنعتی استفاده می‌شود. حتی برای کاشت بولت هم کاربرد دارند.

انواع پوشش و حلال اپوکسی

پوشش و حلال اپوکسی گزینه مناسبی برای استفاده روی سطوح پرتردد است. هیچ ماده شیمیایی خورنده‌ای نمی‌تواند این پوشش را از پا در بیاورد. سطحی که روی آن از این پوشش استفاده شده باشد در مقابل تغییرات دمایی هم بسیار مقاوم خواهد شد. این ماده دارای انواعی است که برخی از آنها در ادامه آورده شده‌اند.

پوشش اپوکسی BC54 و BC55

پوشش و حلال اپوکسی  BC54و BC55 از انواع پرکاربرد هستند. آنها می‌توانند پوششی ضد اسیدی تا PH حدود 3 و 4 را به وجود آورند. برای آب بندی استخرها و مخازن آبی عملکردی عالی دارند و بر طعم آب آشامیدنی تأثیری ندارند. یکی دیگر از ویژگی‌های آن ضد باکتری بودن آنهاست. در ضمن، از ایجاد جلبک هم جلوگیری می‌کنند. برای ایجاد پوششی بسیاری مقاوم در تمام سطوح سیمانی، بتنی، سیمانی و حتی چوبی می‌توان از آنها استفاده کرد. تنها روی سطوح پلاستیکی قابل استفاده نیستند. شاید جالب باشد بدانید که در مقابل اشعه‌های خورشید مانند یو وی عمل می‌کنند. ضریب انبساط حرارتی و انقباض حرارتی آنها کم است. هیچ کدام هرگز دچار جمع‌شدگی نخواهند شد. تغییر شکل‌های جزئی هرگز نمی‌تواند روی آنها ترکی ایجاد کند.

یکی از مهم‌ترین کاربردهای پوشش و حلال اپوکسی BC54 در رنگ‌آمیزی است؛ اما نه یک رنگ‌آمیزی معمولی. آن را می‌توان روی سطوحی به کار برد که در مجاورت دمای خیلی بالا هستند. برای رنگ‌آمیزی سطوحی که تحت سایش هستند نیز بسیار مناسب‌ است. هم ترک‌های بسیار نازک و مویی را پوشش می‌دهد و هم با اضافه کردن پودرهای معدنی به رنگ دلخواه درمی‌آید. این دو پوشش اپوکسی تنها یک تفاوت با هم دارند. پوشش BC55 نسبت به پوشش BC54 انعطاف‌پذیری بیشتری دارد.

پرایمر زیرسازی BC72

پرایمر زیرسازی BC72 هم نوعی پوشش و حلال اپوکسی است. از این پرایمر برای اجرای انواع پوشش‌ها روی نمای ساختمان استفاده می‌شود. به ویژه در زمان رنگ‌آمیزی کاربرد زیادی دارد. بعد از اجرا هیچ جمع‌شدگی در آن مشاهده نخواهد شد. می‌تواند منجر به سرعت بخشیدن به نصب پوشش‌های جدید شود. برای پوشش کاغذ دیواری، موکت، کاشی و سرامیک مناسب است. برای نقاشی و گچ‌کاری هم می‌توان از آن بهره برد. کارایی آن به حدی است که برای زیرسازی سطوح دچار شوره و پوسته هم عملکردی بسیار خوب دارد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن جلوگیری از بروز ترک حتی از نوع مویی آن است. این ماده برای هر مصالحی استفاده شود، چسبندگی آن را چند برابر خواهد کرد. کاربرد آن هم سرعت اجرا را بالا می‌برد و هم از هزینه‌های اجرایی می‌کاهد. 

ماستیک اپوکسی BC56

ماستیک اپوکسی BC56 نوعی دیگر از پوشش و حلال اپوکسی محسوب می‌شود. این اپوکسی قادر است درزها، ترک‌های بتنی و شکاف‌ها را به طور کامل آب بندی کند. برای پر کردن درزهای انواع مصالح حتی چهارچوب در و پنجره‌ها هم بسیار کاربردی است. این اپوکسی گزینه‌ای معرکه برای آب بندی ترک‌های ناشی از تغییرات دمایی است. در مقابل سرما نیز مقاومت بسیار خوبی دارد. مقاومت‌ بالای مکانیکی، کششی، خمشی و فشاری از ویژگی‌های منحصر به فرد آن است. انقباض حرارتی آن پایین است. به همین دلیل هم هیچ وقت دچار جمع‌شدگی نمی‌شود. سختی فوق‌العاده زیاد آن و مقاومتش در مقابل لرزش و ضربه را نیز می‌توان از دیگر ویژگی‌های آن دانست.

چسب اپوکسیBC47

چسب اپوکسیBC47 نیز در دسته پوشش و حلال اپوکسی قرار می‌گیرد. از این اپوکسی برای کاشت بولت و میلگرد در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. برای پر کردن شکاف‌هایی با عرض بیشتر از 0.3 میلی‌متر گزینه‌ای بهتر از این پیدا نمی‌شود. یکی از مهم‌ترین کاربردهای آن کف‌سازی محوطه کارخانه‌هاست. پر کردن درزها و شکاف‌ها با هدف آب بندی و ترمیم را می‌توان از این اپوکسی خواست. این اپوکسی در سازه‌های دریایی و آبی مانند اسکله‌ها و سدها هم کاربرد دارد. برای ترمیم شکاف‌های سازه‌ای و سطحی هم کاربری آن عالی است. از آن برای به وجود آوردن پوششی غیر لغزنده برای معابر هم استفاده می‌شود و ناهمواری‌ها را هم صاف می‌کند. ضد شوره و جلبک است و پایداری زیادی در مقابل تغییرات دمایی دارد.

پرایمر زیرسازی اپوکسی BC52

پرایمر زیرسازی اپوکسی BC52 هم نوعی دیگر از پوشش و حلال اپوکسی است. از این پرایمر برای سطوحی که در اثر رطوبت شوره زده‌اند استفاده می‌شود. می‌توان پیش از اجرای پوشش‌های رزینی ابتدا آن را به کار برد. سطحی که از این پرایمر برای آن استفاده شده باشد، نفوذناپذیری مثل زدنی خواهد یافت. استفاده از آن هزینه‌های اجرایی را پایین می‌آورد و سرعت اجرا را هم بالا می‌برد.