بتن اساسا ماده ای بسیار سخت و بادوام است و در هر جایی که استفاده می شود، اعم از ساخت استخر، پایه یک ساختمان و سقف و غیره، استحکام و مقاومت زیاد به آن می بخشد. با این حال گاهی اوقات به دلایل مختلف ترک خوردگی بتن هستیم که از قضا انواع مختلفی هم دارد. ترک های بتن (Concrete Crack) از هر نوعی که باشد، در سقف، فونداسیون یا کف و هر جای دیگری ایجاد شوند، بسیار خطرناک بوده و می توانند صدمات و آسیب های جبران ناپذیری وارد کنند. به همین دلیل قبل از اینکه به بررسی انواع افزودنی بتن و مواد ترمیمی که برای رفع ترک روی بتن استفاده می شوند بپردازیم، باید دلایل، انواع و راههای جلوگیری را مرور کنیم. با بتن شیمی همراه باشید.

ترک بتن چیست؟

علت ترک بتن

ترک بتن چیست؟ به عبارت خیلی ساده منظور از ترک خوردگی بتن هر گونه از دست رفتن انسجام ساختاری و از هم گسیختگی پایداری در بتن که منجر به جدا شدن لایه های مختلف می شود ترک برداشتن بتن می گویند. اما چرا بتن ترک می خورد و چه عواملی سبب می شوند که بتن با این میزان استحکام و محکمی در ساختار ترک بخورد؟

به طور کلی مهمترین و بزرگترین عامل ترک سطحی بتن یا عمقی، مشکلات ساخت و ساز عمرانی و نظارت بر انجام پروژه های ساختمانی است. گاهی اوقات نیز نقص در طراحی، شرایط محیطی و حتی کیفیت مواد به کار رفته سبب ترک برداشتن بتن می شوند.

دلایل ترک بتن و راهکار

  • علت ترک بتن تازه که سفت نشده یا بتنی که سفت شده و ترک می خورد مختلف است. برای اینکه بتوانید در پروژه های بعدی جلوگیری کنید و یا در صورت بروز ناخواسته آن را ترمیم نمایید باید ابتدا با دلایل ترک بتن آشنا شوید که در ادامه به طور مختصر و مفید توضیح می دهیم:
  • جمع شدگی بتن یکی از دلایل اصلی ترک خوردگی است به عبارت دیگر سیمان های پرتلند موقع جذب آب و عمل آوری دچار انقباض یا جمع شدگی می شوند که انواع مختلفی داشته و هر چند کم دچار ترک خوردگی می شوند.
  • ترک روی بتن می تواند ناشی از تبخیر آب و عمل آوری آن برای خشک شدگی و سفت شدن باشد که نتیجه آن ترک خوردگی هایی است که کاملا مشهود هستند مثل ترک های اطراف در، گوشه دیوار و قاب پنجره. تبخیر آب می تواند ناشی از گرمای هوا باشد که به این علت حالت، ترک انبساطی بتن (Expansion Crack) هم می گویند.

جمع شدگی پلاستیکی (Plastic Shrinkage) که یکی از علل اصلی ترک روی بتن محسوب می شود اشاره به حالتی دارد که بتن تازه در معرض دمای بالا، وزش باد شدید و رطوبت کم قرار می گیرد و به سرعت آب درون آن تبخیر می شود. بنابراین زمانی که هنوز بتن سفت نشده ترک می خورد که احتمال ایجاد ترک های عمقی نیز وجود دارد. معمولا به کمک چسب بتن یا سایر افزودنی ها ترک ها را ترمیم می کنند زمانی که هنوز عمل آوری بتن به طور کامل تمام نشده باشد

  • یکی دیگر از دلایل ترک بتن قرار گرفتن در معرض گرمای زیاد و سپس سرمای شدید است که سبب تغییر اندازه ناگهانی و ترک خوردگی می شود بجز اینکه این واکنش ها پیش بینی شده باشند و راهکاری از قبل اندیشیده شده باشد. به این نوع علل ترک بتن، Early Thermal Contraction هم می گویند
  • مقاومت کششی بتن بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ پاسکال است و در صورتی که فونداسیون نامناسب باشد، زمین نشست کرده و جابجایی های کوچک هم سبب تغییر شرایط و افزایش تنش کششی خواهد شد که در نهایت ترک خوردن بتن را به همراه دارد
  • در صورتی که مواد سازنده بتن با کیفیت نباشند، ترک خوردگی رخ خواهد داد
  • مواد شیمیایی مختلف مثل مواد سولفات دار، کلرید بالا و یا محیط با درجه رطوبت بسیار زیاد سبب واکنش خورندگی با آرماتورها (Corrosion of Reinforcement) می شود که نتیجه آن خوردگی و ترک خوردن بتن است. در این شرایط راهکار قطعی استفاده از بتن ضد سولفات است
  • اگر میلگرد به اندازه کافی نباشد یا قطر مناسب نداشته باشند یا در جای اشتباه قرار گرفته باشند بتن ترک خواهد خورد
  • یکی دیگر از دلایل پیدایش بتن ترک خورده عدم وجود درزهای کنترلی و انبساط است
  • ویبره زدن اشتباه، عمل آوری غلط یا استفاده از بتن های با اسلامپ بتن بالا سبب ترک خوردگی می شوند

دلایل ترک بتن و راهکار

انواع ترک بتن

همانطور که در ابتدای مطلب هم بیان کردیم علل ترک در بتن مسلح بسیار زیاد هستند که ما به رایجترین و مهمترین آنها اشاره کردیم. جالب اینجاست بتن زمانی که ترک می خورد به شکل ها و انواع مختلف ممکن است ترک خوردگی ایجاد شود. در ادامه انواع ترک بتن را معرفی می کنیم:

·       ترک انقباضی بتن

یکی از رایج ترین انواع ترک بتن، ترک انقباض یا ترک جمع شدگی بتن است، ناشی از تبخیر آب ذرات سیمان پس از هیدراتاسیون است. نتیجه تبخیر آب کمتر شدن سایز دال بتنی و از دست دادن موادی می شود که بتن ترک می خورد. بنابراین هنگامی که میزان آب در مخلوط بتن کاهش پیدا کند و درزهای کنترلی دال بتن برش بخورد، در امتداد خطوط از پیش تعیین شده ترک خوردگی ظاهر می شود.

ترک انقباضی بتن

·       ترک انبساطی بتن

دما و رطوبت بالا از دلایل اصلی ترک بتن هستند چرا که با افزایش دما، پیوندهای داخلی تضعیف شده و سبب ترک خوردگی بتنی می شود که در مقابل انبساط ایجاد شده فضای کافی نداشته باشد. در این مواقع بهتر است از یک ماده تراکم پذیر مثل الیاف سلولزی دارای قیر استفاده کنید تا جلوی انبساط در محل را بگیرید.

ترک انبساطی بتن

·       ترک خمیری بتن

علت اصلی ترک بعد از بتن ریزی با پمپ بتن، ترک های خمیری است چرا که با کمتر شدن میزان آب داخل خمیر سیمان، دچار انقباض حجمی شده که سبب ایجاد انقباض خمیری یا پلاستیکی می شود. این نوع ترک ها با فواصل منظم ۰٫۳ تا ۱ متر از یکدیگر ایجاد شده و عمق نسبتا زیادی هم دارند.

ترک پلاستیکی بتن یا خمیری تا آخرین لحظه به سمت لبه های آزاد کشیده نمی شود چرا که احتمال ایجاد انقباض وجود دارد. معمولا بعد از بتن ریزی و گذشت زمان بین ۳۰ دقیقه تا ۶ ساعت، احتمال بروز ترک خوردگی خمیری یا الکلی وجود دارد. برای اینکه از ترک پلاستیکی بتن جلوگیری کنید، از دوده سیلیسی یا ژل میکروسیلیس برای چسبندگی عالی مخلوط، طرح دانه بندی مناسب و تراکم دوباره بتن استفاده نمایید اما دقت کنید که گیرش بتن نهایی شده باشد.

·       ترک مویی در بتن

یکی دیگر از انواع ترک بتن، نمونه های مویی است که در پی ها و تیرهای بتنی ایجاد می شود. معمولا علت به وجود آمدن ترک مویی چند مورد است. یا نیروهای وارد شده و آب رفتگی بتن موقع خشک شدن تنش ایجاد کرده که سبب ترک مویی شده یا تغییرات دما و نوسانات زیاد بوده است. دلیل سوم هم این است که بتن ریزی در آب و هوای گرم بوده باشد. دلیل بعدی بتن ریزی نامناسب، ته نشینی ذرات، واکنش های قلیایی سنگدانه، نوع سیمان پرتلند، وجود افزودنی هایی مثل سیلیکافوم و غیره است.

در هر صورت ترک مویی در بتن خیلی خطرناک نیست و مشکلات جدی برای فونداسیون ایجاد نمی کند اما سبب نشتی می شوند. اگر ترک مویی با فاصله کمی پس از بتن ریزی به وجود بیاید نشانه مخلوط کردن اشتباه بتن بوده یا بتن ریزی خیلی سریع بوده و یا شاتکریت بتن با سرعت خیلی زیاد انجام شده است.

همچنین ترک بتن فونداسیون از نوع مویی در وسط دیوارها ایجاد می شود چون گوشه ها پایدارتر هستند. به ترک مویی ترک با بازشدگی کم یا Hairline Crack هم می گویند.

ترک مویی در بتن

·       ترک ته نشینی یا نشست

ترک بتن از نوع نشست یا ته نشینی زمانی رخ می دهد که زمین مدنظر برای بتن ریزی آماده نشده باشد یا خاک زیر آن قوام و سفتی خوبی ندارد. ترک های ته نشینی در بالای ترک اولیه بیشتر هستند چون خم شدگی فونداسیون روی یک نقطه است. ترک ته نشینی بتن پیوستگی دارد و چندین بار در دیوار ایجاد خواهد شد.

ترک ته نشینی یا نشست

·       ترک خمشی بتن

یکی دیگر از انواع ترک بتن که به شکل انفرادی یا گروهی و در تعداد زیاد ایجاد می شوند زمانی که مقاومت خمشی بتن پایین بیاید و تار کششی به حداکثر عرض خود رسیده باشد. با توجه به اینکه نوع ترک خمشی بتن از نوع سازه ای است و عرض و عمق زیادی دارد باید فورا روش های ترمیمی شروع شوند

·       ترک برشی بتن

یکی دیگر از انواع ترک بتن است و مواقعی که مقاومت برشی بتن پایین آمده باشد ایجاد گردیده و خود را به صورت ترک خوردگی در امتداد بالا و پایین نشان می دهد. ترک برشی بتن هم از نوع سازه ای است و باید فورا ترمیم گردد.

·       ترک پیچشی بتن

این نوع ترک خوردگی در قسمت هایی که مقاومت پیچشی بتن پایین باشد رخ می دهد. ترک های پیچشی در تمامی نقاط عرض یکسانی دارند، فرم مارپیچی به خود می گیرند و تکی هم ایجاد می شوند.

·       ترک کششی بتن

این نوع ترک خوردگی بخاطر کیفیت پایین بتن و مواد سازنده آن یا آرماتوربندی ناقص در مقاطعی که تحت فشار و تنش کششی هستند رخ می دهد.

·       ترک بتن ستون

ترک هایی که در ستون های بتنی ایجاد می شوند دو حالت مورب و افقی دارند که نوع افقی ناشی از خوردگی آرماتورها و طراحی نکردن مقاطع ستون در جهت خمش است. ترک های مورب هم بخاطر محاسبات اشتباه نیروهای جانبی وارد شده و درجه سختی پایین بتن برای مقابله با نیروهای محوری است.

·       ترک عمقی بتن

ترک های عمقی بخاطر نشست پیاپی و پیوسته در پی ساختمان است که گاهی اوقات دائمی هستند. با اینکه گاهی اوقات ترک عمقی بتن خطری ندارد اما در کل باید برای ترمیم آنها اقدام کرد تا خطرات مالی و جانی در پی نداشته باشد.

ترک عمقی بتن

·       ترک بتن از نوع جمع شدگی در دال طره ای

در مواقعی که اجرای بتن ریزی با خطا و اشکال همراه باشد مثلا آب بیشتری نسبت به سیمان مصرفی استفاده گردد، عمل آوری بتن خوب نباشد و یا سرعت بتن ریزی مناسب نباشد.

·       ترک های ثابت بتن

موقعی که پی ساختمان نشست می کند، بخش زیرین سازه متراکم شده و رطوبت آن بسیار کم می شود که به نوبه خود جلوی تحرک سازه را می گیرد. نتیجه چنین اتفاقاتی متوقف شدن شکست و افت کردن اسکلت سازه است بنابراین ترک های بتن ثابت و دائمی می شوند.

·       ترک بلند شدن بتن

ترک ناشی از بلند شدن تحت شرایط مختلفی رخ می دهد که رایج ترین آن زمانی است که زمین زیر دال بتنی، یخ بزند، منبسط شود و بالا بیاید. سپس وقتی هوا گرم است خاک بخواهد به حالت عادی برگردد اما دال بتنی روی خاک نتواند با خاک و زمین به حالت اولیه برسد. در این حالت بتن ترک می خورد. حتی اگر جسم سختی زیر دال بتنی باشد که بتواند حرکت کند، ترک خوردگی ناشی از بلند شدن بتن را خواهیم دید. مثلا وقتی ریشه درختان رشد می کنند می توانند حرکت کنند اما دال بتنی قادر به حرکت نیست و آن را می شکنند. به این حالت Heaving Crack هم گفته می شود.

ترک بلند شدن بتن

·       ترک موزاییکی بتن یا پوست سوسماری

ترک های موزاییکی یا Crazing به ترک های سطحی ریز بتن می گویند که عمق کمی هم دارند و به سازه آسیب نمی زنند و تخریب کننده نیستند. ترک های موزاییکی بر روی سطوح ماله کشی شده دال های بتنی که ناشی از انبساط و انقباض پیوسته هستند رخ می دهد. همچنین کربناتاسیون و جمع شدگی بخاطر اینکه زیاد در معرض هوا بوده از دیگر دلایل رخداد ترک موزاییکی بتن است. دلیل رایج دیگر ترک های موزاییکی استفاده از بتن های پرسیمان در نزدیکی سطح و پرداخت بیش از حد نیاز است.

ترک موزاییکی بتن یا پوست سوسماری

·       ترک عمودی بتن

ترک های عمودی بتن به شکل دسته ای و گروهی پدیدار می شوند و عموما در فونداسیون و دیوارها هستند. زمانی که تغییرات حرارتی سبب جمع شدگی بتن می شوند ترک عمودی ظاهر می شود که خطر بسیار کمی دارند و ترمیم آنها ساده است. اما اگر در فونداسیون و بیشتر از یک ترک عمودی ببینید خطرآفرین است و باید فورا ترمیم شود. برای ترمیم ترک بتن عمودی باید از سیمان هیدرولیکی کمک بگیرید و نیاز به نیروی متخصص ندارد در غیر این صورت طول ترک افزایش می یابد.

ترک عمودی بتن

·       ترک افقی بتن

ترک های افقی که به دلیل مشکلات جدی در سازه مثل فشار زیاد آب یا حرکت خاک ایجاد می شوند یکپارچگی فونداسیون را از بین می برند. هر چند ترک های افقی در جاهای دیگری هم رخ می دهند اما در فونداسیون قدرت انتشار و تخریب بالایی دارند.

ترک افقی بتن

·       ترک پلکانی بتن

ترک های پلکانی یا Step Cracks به ترک هایی که ترکیبی از ترک عمودی و افقی هستند می گویند که عمدتا در فونداسیون ها پدیدار می شوند. ترک های پلکانی بسیار خطرناک بوده و عموما در کنار ترک افقی و گوشه فونداسیون می بینید.

·       ترک الگودار یا نقشه ای و تصادفی

به ترک های پیوسته و شبکه ای مانند در بتن می گویند که عرض آنها شاید مختلف باشد اما پیوستگی دارند. همچنین برخی از آنها مخفی و برخی هم قابل مشاهده هستند. در سمت مقابل اگر ترک ها الگوی رفتاری و حرکتی خاصی نداشته باشند در دسته تصادفی قرار می گیرند.

·       ترک های D شکل

به نوعی از ترک های بتن که در نزدیکی یکدیگر و به شکل موازی با درزهای طولی و عرضی در سطح بتن ایجاد شده اند و از سمت درز به طرف مرکز پانل سطح گسترده شده اند ترک های D شکل می گویند. به دلیل شباهت به حرف D انگلیسی به این اسم معروف شده اند.

ترک های D شکل

علت ترک بتن فونداسیون

بتن ترک خورده فونداسیون باید فورا علت یابی شود و راهکارهایی برای ترمیم آن و اقدامات امنیتی جهت جلوگیری اتخاذ شود. ترک بتن ستون و فونداسیون هر ساختمان معمولا بخاطر نبود خاک های مقاوم، زهکشی ناقص و مرطوب بودن زمین و ته نشینی یا نشست است.

ترک خوردگی بتن فونداسیون معمولا در گوشه ها که ضعیف تر هستند، قاب پنجره های زیر زمین، دیوارها و قسمت های لوله می بینیم. وقتی زهکشی کامل انجام نشده باشد، یا خشسالی زیادی وجود داشته باشد، خاک به دلیل از دست دادن رطوبت جمع شده و از پایه خانه جدا گردیده و ترک می خورد. برای ترمیم بتن ترک خورده فونداسیون می توان اپوکسی تزریق کرد.

علت ترک بتن سقف

ترک خوردگی بتن سقف نیز اهمیت بالایی دارد که معمولا ناشی از ترک در سازه، باز کردن زودتر از موعد قالب، ترک های انقباضی یا ترک هایی است که بخاطر افت بتن یا تضعیف مقاومت آن رخ می دهند. در این حالت استفاده از الیاف بتن از نوع FRP، تزریق رزین اپوکسی، استفاده از پوشش محافظتی، ملات ترمیمی و چسب ترک بتن از نوع اپوکسی کارساز است. بنابراین برای ترمیم ترک بتن سقف می توانید از این روش ها کمک بگیرید.

راههای جلوگیری از ترک بتن

  • برای جلوگیری از ترک بتن سقف، فونداسیون، دیوارها و سایر بخش ها روش هایی وجود دارد که در ادامه معرفی می کنیم:
  • بکارگیری سیمان هایی که از تیپ ۲ و ۵ هستند
  • عمل آوری مناسب، اصولی و کافی
  • استفاده از بتن هایی که کیفیت بالایی دارند یا به عبارتی سیمان بیشتری در مقایسه با آب در ساختار خود دارند و یا تراکم بالایی دارند. بنابراین بتن مگر برای ساخت فونداسیون و سقف مناسب نیست
  • بکارگیری پوزولان های مناسب برای ساخت بتن
  • استفاده از میلگردهای مناسب و کارآمد که ترجیحا مدل های FRP بهتر از فولادی هستند
  • استفاده از آب بند بتن
  • کمک گرفتن از بتن های کم حرارت که مشکل خروج کند گرمای حاصل از هیدراتاسیون را به راحتی رفع کرده و جلوی ترک خوردگی را می گیرد. بتن های کم حرارت گرمای مربوطه را سریعتر خارج می کنند
  • استفاده از روش های سرمایشی در طی فرایند عمل آوری و ساخت بتن مثل آب سرد، شستن مصالح با آب خنک یا دمیدن هوا درون مصالح
  • بکارگیری روش های پس سرمایش که در این شیوه از لوله هایی با طول و قطر مشخص و در فواصل معین بر روی بتن ریخته شده کارگذاری می شوند تا به کمک پاشش آب سرد با سرعت زیاد بتوانند دمای بخش های اصلی را کاهش دهند. این روش مخصوصا در نواحی گرم و خشک یا در فصل تابستان بسیار کارساز است
  • افزودنی های افزایش دهنده مقاومت بتن مثل حباب ساز بتن با افزایش مقاومت ساختاری و جلوگیری از متلاشی شدن و ترک خوردن بتن در اثر انجماد آب به جلوگیری از ترک خوردگی کمک می کنند

استفاده درست و استاندارد از فوق روان کننده بتن نیز میتواند از بروز ترک در بتن جلوگیری نماید.

راههای جلوگیری از ترک بتن

شیوه های ترمیم ترک بتن

برای ترمیم ترک بتن زیر تیر، فونداسیون، سقف و هر جای دیگری روش هایی وجود دارد که در ادامه بررسی می کنیم. دقت داشته باشید بهترین کار پیشگیری است اما اگر به هر دلیلی و حتی با وجود روش های پیشگیری شاهد ترک عرضی بتن و ترک خوردگی های مختلف بودید یا به دلیل افزایش سن بتن ترک خوردگی ایجاد شد از روش های ترمیمی زیر استفاده کنید:

·       رزین اپوکسی

تزریق رزین اپوکسی یک نوع روش ترمیم ترک بتن است. در مواقعی که ترک قابل دسترس نباشد مثل ترک های فونداسیونی یا ترک کاور بتن را رد کرده باشد با تزریق رزین اپوکسی از سطح یا از عمق عملیات ترمیم انجام می شود. تزریق سطحی روشی است که بتن را در راستای ترک سوراخ کرده و سپس رزین اپوکسی را تزریق می کنند. در روش عمقی، بتن را از بغل با زاویه ۴۵ درجه سوراخ کرده و سپس رزین را تزریق می کنند.

·       آب بندی

بتن پلیمری و بتن هایی که ضد آب باشند معمولا دچار مشکلات نشتی آب نمی شوند. اما اگر ترک خوردگی ناشی از چنین عاملی باشد ابتدا مسیر ترک خوردگی را پیدا کنید و سپس عرض ترک را کمی بازتر کرده و ماده خمیری داخل آن تزریق کنید. این روش نسبت به روش قبلی ساده تر بوده و به نیروی متخصص نیاز ندارد

·       بخیه زنی

روش بعدی که برای ترمیم ترک بتن استفاده می کنند دوختن یا بخیه زنی است. در این شیوه، شیارهای ضربدری بر روی مسیر ترک ایجاد کرده و گیره های دوخت در مسیر درست نسبت به مسیر اصلی ترک خوردگی ایجاد نموده و با چسب اپوکسی محکم سازی می کنند.

·       اضافه شدن میلگرد

از دیگر روش های ترمیم ترک بتن، استفاده از میلگرد اضافه تر است. در این روش ابتدا ترک های ایجاد شده را سوراخ می کنند و سپس به تمیز نمودن و درزگیری می پردازند. در نهایت سوراخ های ایجاد شده را با رزین اپوکسی پر نموده و داخل آن میلگرد می گذارند.

·       کامپوزیت FRP

استفاده از الیاف و نوارهای خاص از جنس الیاف کربن یا بتن الیاف دار روش دیگری برای ترمیم ترک های بتن است. در این حالت، سطح ترک خورده ابتدا به روش موضعی ترمیم شده و سپس از کامپوزیت های FRP و رزین اپوکسی برای پوشاندن آن کمک می گیرند.

·       گروت

گروت ها انواع مختلفی دارند که رایج ترین آنها گروت سیمانی و پلیمری است. با کمک گروت می توان خیلی سریع و ساده ترک خوردگی های بتن را ترمیم کرد. گروت های اپوکسی که ترکیبی از رزین اپوکسی و فیلرها هستند چسبندگی بالایی داشته و مقاومت مکانیکی زیادی هم دارند. در صورتی که از گروت اپوکسی برای ترمیم ترک بتن کف استفاده کنید نیازی به افزودن آب برای تکمیل فرایند کیورینگ نیست.

  گروت

سؤالات متداول

ترک خوردگی بتن چیست؟

ترک بتن یا Concrete Crack حاصل جدا شدن بخش های مختلف بتن به دو یا چند قسمت است که دلایل و علل مختلفی دارد. بسته به اینکه این ترک ها سازه ای باشند یا غیر سازه ای می توانند به ترتیب خطرناک و یا غیر جدی باشند.

انواع ترک بتن چیست؟

ترک بتن انواع مختلفی دارد که براساس نوع اثر بر روی سازه به انواع سازه ای و غیر سازه ای تقسیم بندی می شوند. همچنین براساس میزان گسترش به دو دسته فعال و غیر فعال تقسیم می گردند. در حالت دیگر براساس منشأ ایجاد ترک های بتن را تقسیم بندی می کنند که بیش از ده ها نمونه از آن را توضیح دادیم. براساس فرم و جهت گیری ترک های عمودی و افقی و غیره را معرفی کردیم. برحسب عضو درگیر شده یا علت های زمینه ای انواع ترک های خمشی و برشی و پیچشی داریم. براساس میزان بازشدگی هم ترک های مویی، موزاییکی و غیره وجود دارند.

دلایل ترک خوردگی بتن چیست؟

دلایل ترک بتن بسیار زیاد هستند که به عنوان نمونه می توان تبخیر سریع آب، نوسانات دمایی زیاد، نشست پلاستیکی، نشست سازه ای، خوردگی آرماتورها و غیره را مثال زد.

بهترین روش های ترمیم ترک بتن کدامند؟

استفاده از رزین اپوکسی، گروت های اپوکسی و پلیمری، افزودنی های خاص مثل حباب ساز بتن، افزودن میلگرد، بخیه زنی، کامپوزیت FRP و آب بندی از بهترین شیوه های ترمیم بتن هستند.

 

 

 

concretesupplyco.com

concretenetwork.com

ardexbuildingproducts.ie

holcim.com.au

blog.master-builders-solutions.com

giatecscientific.com

engineeringcivil.com

flexomeric.com

reocrete.com.au

dailycivil.com

wisecracks.com

theconstructor.org

nitterhousemasonry.com

theconstructor.org

powerblanket.com

bobvila.com

thespruce.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.