یکی از کفپوشهایی که امروزه به دلیل ظاهر جذاب و آیینهای خود طرفداران زیادی در بازار پیدا کرده، بتن پولیشی است. این محصول طرحهای متعددی برای تولید دارد و به نوعی از تنوع خوبی در میان بتنها برخوردار است. به بیان بهتر میتوانید بتن پولیشی مد نظر خود را با رنگ، طرح و حتی ظاهری منحصر به فرد انتخاب کنید. نگهداری از این محصول بسیار آسان است و افراد میتوانند با یک گردگیری ساده و هرچند وقت یکبار استفاده از مواد شوینده، به راحتی آلودگیهای آن را از بین ببرند؛ به همین دلیل طرفداران این محصول روز به روز در حال افزایش هستند.
بتن پولیشی چیست؟
از جمله کفپوشهای محبوب در بین مردم، بتن پولیشی است؛ چراکه این محصول با صطح صاف و صیقلی خود، ظاهری زیبا و منحصر به فرد برای مکانهای مختلف از جمله ساختمانهای مسکونی، تجاری و صنعتی به ارمغان میآورد.
از طرفی تمیز کردن و نگهداری از این کفپوشهای بسیار راحت است و همین امر موجب شده تا افراد زیادی برای خرید این محصول کارآمد اقدام کنند.
نحوه نگهداری بتن و تمیز کردن کالا به این صورت است که باید هر از چندگاهی، یک گردگیری ساده بر روی آن انجام داد و در صورت نیاز با استفاده از وسایل شوینده سطح بتن را به راحتی از آلودگیهای پاک کرد.
بتن پولیش شده چه مزایا و ویژگی هایی دارد؟
مزایای بتن پولیش شده به اندازهای هست که نظر هر فردی را به خود جلب کند. بنابراین میتوان گفت که این محصول ویژگیهای زیادی دارد که از جمله آنها عبارتاند از:
⦁ دارای تنوع بالا
⦁ مقاوم در برابر عوامل اسیدی
⦁ فاقد رنگ و بوی آزاردهنده
⦁ غیرقابل اشتعال
⦁ ترمیمپذیری مطلوب
⦁ عدم پذیرش لکههای روغنی
⦁ ضد آب
⦁ بادوام
⦁ ضد سایش
⦁ ایجاد پوشش کامل در سطح
⦁ عدم تغییر رنگ
⦁ مقرون به صرفه و… .
فرایند پولیش زدن بتن ها چگونه انجام میشود؟
برای فرایند پولیش بتن در ابتدا از سگمنتهای الماس (تکههای الماس) زبر متصل شده به چهارچوب یا قالب فلزی استفاده میشود.
با بهره بردن از این سگمنتهای زبر میتوان حفرههای ریز و کوچک، نقایص، لکهها و لایههای نازک موجود بر روی بتن را از بین برد و محصول را برای مرحله آخر صیقل دادن، آماده کرد.
این فرایند در هر پولیش بتن متفاوت است و با توجه به شرایط بتن، این امکان وجود دارد که سمبادهزنی سخت به وسیله سگمنت حدود ۳ الی ۴ مرحله به طول انجامد.
در مرحله بعد، موادی بر پایه الماس که در قالبهای پلاستیکی یا رزینی جای گرفتهاند، فرایند سمبادهزنی ملایم را انجام میدهند.
سپس افراد باید با استفاده از دیسکهای پولیش در ابعاد کوچکتر فرایند لپینگ را انجام میدهند تا زمانی که کف بتن به درخشنگی مدنظر برسد.
پرداخت نهایی پولیش
پس از فرایند سمبادهکشی نوبت به پرداخت بتن میرسد. در این فرایند کارکنان بخش پرداخت، بتن را بررسی میکنند و فرایند گریند کمتر را آغازمیکنند.
پس از اتمام مراحل سمباده کشی با استفاده از سیلر که نوعی ماده پوشاننده و اشباع کننده است را بر روی بتن میریزند تا به درون بتن نفوذ کند.
با انجام این فرایند تمامی قسمتهای بتن سخت و متراکم میشوند و در برابر عوامل بیرونی کاملا مقاوم خواهند شد. این اقدام در قیمت بتن پولیش شده تاثیر چندانی نمیگذارد اما عمر و آب بند بتن را تا حد زیادی بالا میبرد.
در صورتی که درخشندگی سطح بتن کم باشد پیمانکاران مقداری مواد ترکیبی بر روی آن قرار میدهند تا درخشندگی بیشتری به آن بدهند.
با این کار تمامی مواد زائد موجود بر روی سطح بتن نیز از بین خواهد رفت و دیگر نیازی به تمیزکاری مجدد آن نخواهد بود.
چند روش برای پولیش زنی وجود دارد؟
برای زدن پولیش بتن دو روش وجود دارد که عبارتاند از پولیش مرطوب و پولیش خشک. این روشها هر یک ویژگیهای مخصوص به خود را دارند اما نتیجه نهایی آنها تقریبا مشابه خواهد بود.
لازم به ذکر است که بسیاری از کارخانههای تولید بتن پولیش خورده از هر دو روش پولیش خشک و مرطوب بهره میبرند.
به این صورت که در ابتدا دستگاه سمبادهزن پولیش خشک مراحل ساییدن و سمبادهزدن را به پایان میرسانند و در نهایت با بهره بردن از شیوه پولیش مرطوب عملیات را تمام میکنند.
پولیش خشک
پولیش خشک یکی ازسریعترین روشها در فرایند پولیش بتن است و همین امر موجب شده تا در بیشتر صنایع از این شیوه استفاده شود.
این شیوه بیشرین سازگاری را با محیط دارد و همین امر موجب شده تا راحتتر نسبت به پولیش مرطوب عمل کند.
از طرفی چنین فرایندی نیاز به آب ندارد؛ دستگاه پولیش کننده کف، به صورتی طراحی شده تا تمامی گرد و خاکهای موجود در سطح بتن را به درون خود میمکد و آلودگی در سطح کار باقی نمیگذارد.
پولیش مرطوب
در این روش از آب برای خنک کردن موادی که برپایه الماس هستند استفاده میشود. با این کار گردههای باقیمانده بر روی دستگاه سمبادهزنی را نیز از بین میبرد.
مزیتی که این شیوه نسبت به پولیش خشک دارد این است که به صورت مداوم سطح کار از آلودگی پاک میشود و دیگر گرد و خاکی بر روی آن باقی نمیماند.
لازم به ذکر است که در این فرایند، مقدار بسیار زیادی دوغاب تهیه میشود و کارگران موظفاند با شیوهای سازگار با محیط، دوغابها را پهن کرده و سپس جمعآوری کنند.
در چه مکان هایی نمیتوان از بتن پولیشی استفاده کرد؟
همانگونه که بیان شد بتن پولیشی کاربردهای بسیار زیادی دارد اما در مواردی نیز نمیتوان از این محصول استفاده کرد و باید محصول دیگری را انتخاب نمود چراکه کاربردهای رایج کفپوش بتنی براق در هر مکانی قابل اجرا نیست.
به این منظور میتوان از سایر محصولات بتن شیمی که با استفاده از چسب بتن و روان کنندههایی مانند ژل میکروسیلیس ساخته شدهاند؛ بهره برد.
باید توجه داشت که بتن پولیشی سطحی صاف و صیقلی دارد و میتواند در شرایط موجب بروز آسیب شود. از جمله مکانهایی که استفاده از این نوع بتن توصیه نمیشود عبارتاند از:
⦁ کارخانههای خودروسازی و تعمیرگاههای مرتبط با خودرو
⦁ آشپزخانههای بزرگ
⦁ راهروها
⦁ گاراژها
⦁ آزمایشگاهها
⦁ محیطهای مرتبط با داروسازی
کاربردهای بتن. پولیشی کدام اند؟
بتن پولیشی یکی از انواع بتن است که این روزها به دلیل سطح صاف و صیقلی خود و ظاهر جذاب آیینهای که دارد، طرفداران زیادی پیدا کرده است.
این محصول در کارخانهها و تحت شرایط خاصی از جمله سمبادهزنی، پولیش مرطوب، خشک و… تهیه و به بازار عرضه میشود.
البته باید در نظر داشته که این نوع از بتن درهر جایی قابل استفاده نیست. به عنوان مثال بتن پولیش خورده در مکانهایی مانند آزمایشگاه، مکانهای مرتبط به ماشین و… کاربردی ندارد.
شما میتوانید انواع بتن پولیشی، مکمل بتن، الیاف بتن، روان کننده بتن و … را از سایت ما خریداری کنید.
سوالات متداول
⦁ سه مزیت مهم بتن پولیشی چیست؟
افزایش مقاومت مکانیکی و اسیدی، ضد آب و ضد سایش بودن، بدون رنگ و بو
⦁ بتن پولشی بیشتر در چه مکانهایی کاربرد دارد؟
کف ورزشگاهها و کارخانجات، سولهها و انباریها
⦁ آیا مهارت نیروی فنی جهت به کارگیری بتن پولیشی مهم است؟
بله مصالح خوب در کنار نیروی اجرا کننده حرفهای نتیجه مطلوبی به ارمغان میآورد.
-
چند مکان مهم که سخت کننده بتن در آن به کار میرود؟
استودیوم ورزشی، هتل و مدارس
بدون دیدگاه