شاید در ابتدا لازم باشد تعریف مختصری از بتن داشته باشیم که بتن چیست؟ به طور خلاصه به ترکیب حاصل از اختلاط آب با سیمان و سنگدانه های مختلف تحت شرایط محیطی خاص، بتن می گویند که ویژگی های خاصی دارد. بسته به اینکه چه نوع سیمانی به کار رفته باشد، سنگدانه ها چه سایزی داشته باشند، انواع افزودنی بتن در ساخت آن به کار رفته یا خیر، چه میزان مقاومت و عیاری دارد انواع بتن تشکیل می شوند. بنابراین با بتن چیست و انواع آن به صورت ضمنی آشنا شدید. در ادامه قصد داریم به این مورد بپردازیم که انواع بتن چیست و چه تفاوت هایی دارند و به طور خلاصه به کاربرد هر یک نیز اشاره کنیم.
انواع بتن و کاربردهای آن
انواع بتن از جنبه های مختلف نظیر مقاومت، خواص و کارایی و سایر ویژگی ها قابل تقسیم بندی هستند. اما بهترین نوع تقسیم بندی انواع بتن مورد استفاده در ساخت و ساز برحسب کاربرد آنهاست چرا که به پیمانکاران و معماران ساختمانی جهت شناسایی و انتخاب نوع درست کمک بهتری خواهد کرد.
-
بتن معمولی (Normal Concrete)
به ترکیب حاصل از سیمان، آب و سنگدانه، بتن معمولی گفته می شود که مقاومت آن بین ۱۰ تا ۴۰ مگاپاسکال است. زمان گیرش این نوع بتن حدود نیم ساعت یا ۱ ساعت و نیم است که بسته به خصوصیات آن و شرایط آب و هوایی متغیر است.
-
بتن غیر مسلح (Plain Cement Concrete)
در لیست بتن و انواع آن، بتن های غیر مسلح نیز به چشم می خورند که ترکیبات سازنده آن سیمان، سنگدانه و آب با نسبت اختلاط ۱:۲:۴ هستند. وزن مخصوص انواع بتن غیر مسلح حدود ۲۵۰۰-۲۲۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب و مقاومت آن بین ۵۰۰-۲۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است. کاربرد اصلی بتن غیر مسلح در پیاده روها یا هر جایی که مقاومت کششی بالا نیاز نباشد. از بتن های غیر مسلح در جایی که به بتن با مقاومت کششی بالا نیاز نباشد، در ساخت جاده و ساختمان ها با شرایط مشابه استفاده می کنند.
-
بتن مسلح (Reinforced Concrete)
بتن مسلح یا بتن آرمه (RC) بتن های همراه با تقویت کننده های مختلف نظیر میلگرد، الیاف فولادی و غیره هستند که امروزه جایگزین مناسبی برای پروفیل های فولادی شده اند. این بتن ها نسبت به بتن معمولی دارای مقاومت کششی و فرم پذیری بسیار بهتری است. این نوع بتن ها به انواع بتن مسلح به میلگرد، بتن مسلح پیش تنیده، پس تنیده، بتن مسلح پیش ساخته و مدل عایق ماندگار و غیره تقسیم بندی می شود. کاربرد بتن مسلح در المان های باربر ساختمان، سد و سازه هیدرولیکی، دال های بتن آرمه، سازه های شناور مثل اسکله ها و غیره است.
-
بتن پیش تنیده (Prestressed Concrete)
بتن پیش تنیده برای پروژه های بزرگ معماری و ساخت و ساز استفاده می شود و به دلیل اینکه قبل از بکارگیری در سازه تحت تنش، استرس و فشار معین و از پیش مشخص شده قرار می گیرند به بتن پیش تنیده معروف هستند. بتن پیش تنیده به گونه ای است که میلگردها را جایگذاری کرده و در جای خود محکم می کنند سپس بخش مورد نظر تحت تنش فشاری قرار می گیرد بنابراین قسمت های پایینی بتن مقاومت بیشتری در برابر کشش پیدا می کنند. بتن پیش تنیده از انواع بتن هایی است که در پل سازی، بام با دهانه بزرگ و سازه هایی که قرار است فشار زیادی تحمل کنند به کار می رود.
-
بتن پیش ساخته (Precast Concrete)
همانطور که از اسم بتن پیش ساخته مشخص است از انوع بتن هایی است که براساس شرایط پروژه و ویژگی های مختلف در کارخانه ساخته شده و سپس در محل کارگاه موجود در محل پروژه مونتاژ گردیده و استفاده می شوند. بتن های پیش ساخته به انواع بلوک بتنی، پله، دیوار، تیرهای بتنی و غیره تقسیم بندی می شوند. بتن پیش ساخته به دلیل سرعت ساخت زیاد و تسریع فرایند پروژه بسیار پرکاربرد است و کیفیت بالایی هم دارند اما باید دقت کرد که انتقال آنها باید از محل کارخانه به پروژه، به صورت حرفه ای و صحیح باشد.
-
بتن سبک (Lightweight Concrete)
از دیگر انواع بتن های مصرفی در صنعت ساختمان، بتن سبک است. به دلیل اینکه وزن مخصوص انواع بتن سبک کمتر از ۱۹۲۰ کیلوگرم بر متر مکعب است به این اسم معروف شده اند که وزن پایین آن به دلیل بکارگیری سنگدانه های سبک مثل پرلیت، سنگ پا و سرباره (Scoria) است. از بین ترکیبات بتن، سنگدانه ها نقش بیشتری در وزن نهایی دارند. کاربرد بتن سبک در سازه های فولادی، عرشه پل های دهانه بزرگ و برخی پروژه های ساختمانی است.
-
بتن سنگین یا بتن با چگالی بالا (High Density Concrete)
وزن مخصوص انواع بتن سنگین بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است که به خاطر استفاده از سنگدانه های درشت مثل تکه سنگ های خرد شده وزن زیادی پیدا کرده اند و به این اسم معروف شده اند. به عنوان مثال باریت (Baryte) یکی از سنگدانه های پرکاربرد در ساخت بتن سنگین است. کاربرد اصلی این نوع بتن مقاومت در برابر تابش اشعه های رادیواکتیو است بنابراین در ساخت سازه های نیروگاه اتمی و غیره به کار می روند.
-
بتن هوادار یا هوادهی شده (Air Entrained Concrete)
از انواع بتن که میزان هوای محبوس شده درون آن بین ۳ تا ۶% است، بتن هوادار می گویند. به عنوان مثال می توان با کمک افزودنی حباب هواساز بتن، فوم یا گاز بتن هوادار ساخت.
-
بتن پلیمری (Polymer Concrete)
از انواع بتن، بتن پلیمری هم جزو بتن های جدید و پرکاربردی است که در آن به جای سیمان از پلیمرهای مختلف استفاده می کنند. مقاومت انواع بتن پلیمری و قدرت ساختاری آن نسبت به بتن های معمولی بیشتر است. این نوع بتن ها از لحاظ فرم و حالت مواد به انواع جامد و غیر جامد تقسیم بندی می شود و از لحاظ نوع پر کننده هم به انواع دانه درشت و دانه ریز تقسیم می شوند. پلیمرهای به کار رفته در ساخت بتن پلیمری عموما از نوع وینیل استات – اتیلن، PVA، SBR، فوران، MMA، استارین، متانول و غیره هستند. کاربرد بتن پلیمری در پل سازی، جاده سازی، تعمیرات بتن، آبشخورهای صنایع دامداری و دامپروری، بخش داخلی تونل ها و غیره است.
-
بتن های با مقاومت بالا (High Strength Concrete)
در لیست انواع بتن، بتن های با مقاومت بالاتر از ۴۰ مگاپاسکال هم دیده می شوند که از طریق کاهش نسبت آب به سیمان تا ۰٫۳۵ به دست می آیند. در این نوع بتن ها به کمک سیلیکافوم میزان تولید کریستال های کلسیم هیدروکسید در طی هیدراتاسیون را کاهش می دهند تا خواص مقاومتی بتن کاهش پیدا نکند. ضمنا در این نوع بتن ها برای جبران میزان روانی کم از روان کننده بتن استفاده می کنند.
-
بتن با عملکرد بالا (High Performance Concrete)
بتن های با عملکرد بالا یا اصطلاحا بتن های HPC شامل بتن های با مقاومت بالا به همراه سایر ویژگی هایی مثل مقاومت زیاد در سن کم بتن، بتن ریزی راحت، چگالی و نفوذپذیری مناسب، عمر و دوام بالا، سختی و خواص مکانیکی عالی هستند.
-
بتن خود متراکم یا خود تراکم (Self-Compacting Concrete)
از انواع بتن که نیازی به ویبراتور یا دستگاه ویبره جداگانه نیست و پس از ریخته شدن به صورت اتوماتیک متراکم می شود بتن خود متراکم می گویند. این نوع بتن ها کارایی زیادی دارند. اسلامپ
انواع بتن خود متراکم در حدود ۶۵۰ تا ۷۵۰ است. کاربرد عمده این نوع بتن ها در پروژه هایی است که حجم زیادی از بتن ریزی نیاز است.
-
بتن نفوذپذیر یا متخلخل یا اسفنجی (Pervious/Porous Concrete)
امروزه برای اینکه بتن ها را نسبت به نفوذ آب و رطوبت و مواد شیمیایی نفوذناپذیر کنند از افزودنی های مختلف مثل ژل میکروسیلیس کمک می گیرند. اما امروزه انواع بتن جدید وارد بازار شده اند که آب را از خود عبور می دهند و اجازه ماندگاری و واکنش نمی دهند. در این بتن ها حدود ۱۵ تا ۲۰% حجم کلی را فضای خالی تشکیل داده اند تا آب و مواد مختلف از آن عبور کرده و خارج شود. کاربرد عمده بتن نفوذپذیر در سنگ فرش کردن پیاده رو و جاده هایی است که در مسیر سیل یا آب بند قرار دارند تا از طریق عبور از این نوع بتن ها وارد کانال های زیر زمینی و سفره های آب زیر زمینی شود. بنابراین مشکل زهکشی آب را رفع کرده اند.
-
بتن مکیده شده، بی هوا یا وکیوم (Vacuum Concrete)
بتن برای گیرش خود نیاز به آب دارد و معمولا برای اینکه بتن مقاومت خود را به دست بیاورد، ۲۸ روز طول می کشد. اما با تکنیک تولید بتن مکیده شده، ابتدا بتن را با آب زیاد اجرا می کنند تا در طی ۱۰ روز به گیرش مدنظر دست پیدا کند سپس آب اضافی را با پمپ خلأ خارج می کنند یا با مکش خارج می کنند. مقاومت انواع بتن مکیده شده در برابر عوامل تخریبی تا ۲۵% بیشتر از مدل های معمولی است.
-
شاتکریت (Shotcrete)
شاتکریت را نمی توان به طور دقیق در دسته انواع بتن از لحاظ نوع ترکیبات سازنده قرار داد اما چون شیوه اجرای آن به کمک نازل و پمپ با قدرت فشاری و پاششی بالا بر روی یک سازه و سطح آماده می باشد، مهم شده است. شاتکریت فرایند اجرا و فشرده سازی بتن را همزمان کرده و سرعت اجرای کار را بالا برده است.
-
بتن با قابلیت پمپاژ در ارتفاع بالا (Pumped Concrete)
در حالت عادی برای استفاده و بتن ریزی سریع از پمپ بتن های مخصوص کمک می گیرند که تا ارتفاع خاص و مسافت معینی را هم پوشش می دهد. اما بتن با قابلیت پمپاژ بتن هایی هستند که به دلیل نوع ساختار امکان پمپاژ آنها در پروژه های ساخت برج و آسمان خراش هم وجود دارد. این نوع بتن کارایی عالی دارند و درون پمپ و لوله ها به راحتی حرکت می کنند. فرم این مدل از انواع بتن، مایع بوده و با سنگدانه های ریز حفرات آن پر شده است.
-
بتن طرح دار، منقش، استامپی، دکوراتیو یا چاپی (Pattern Imprinted Concrete)
بتن و انواع آن بسیار مختلف هستند و یکی از نمونه های جالب آن، بتن طرح دار است که به فرم و شکل های سنگ طبیعی، گرانیت و کاشی قابل اجراست. البته زمانی که بتن به فرم مایع است این طرح ها پیاده سازی می شوند تا رنگ و مدل درخواستی مدنظر کارفرما حاصل شود. از بتن طرح دار برای جاده سازی، کفسازی داخلی آپارتمان، محوطه سازی ویلا و غیره استفاده می کنند.
-
بتن آهکی (Limecrete)
از انواع بتن که به جای سیمان، آهک دارد و بیشتر برای کفسازی پارک ها استفاده می شود تا مانع از رشد جلبک و گیاهان هرز پس از کف سازی شوند. البته از بتن آهکی برای ساخت گنبد، طاق و کفسازی طبقات هم استفاده می کنند. نکته جالب اینکه بتن آهکی تجدیدپذیر نیز هست و تمیزکاری آن بسیار راحت و سریع است.
-
بتن آسفالتی (Asphalt Concrete)
از دیگر انواع بتن که متشکل از سنگدانه های مختلف و آسفالت بوده و برای روکش کردن جاده ها، پارکینگ و فرودگاه ها و همچنین بخش های داخلی در سدسازی استفاده می کنند.
-
بتن غلتکی (Roller Compacted Concrete یا RCC)
بتن های غلتکی به مدلی از بتن گفته می شود که به کمک غلتک های سنگین متراکم شده و قابل استفاده می گردد. حجم سیمان این نوع بتن ها کم است معمولا اسلامپ نزدیک به صفر دارند. از انواع بتن غلتکی برای پرسازی حفرات و گودی های مختلف استفاده می کنند.
-
بتن زودگیر (Rapid Set Concrete)
از انواع بتن که تنها پس از چند ساعت به گیرش نهایی دست پیدا می کند. بنابراین جداسازی آن از قالب راحت بوده و سرعت پروژه های ساخت و ساز را بالا می برد. کاربرد عمده بتن های زودگیر که گاهی اوقات با فوق روان کننده بتن زودگیر ساخته می شوند، در تعمیرات بتن است.
-
بتن شیشه ای (Glass Reinforced Concrete)
از انواع بتن، بتن های ساخته شده با شیشه های بازیافتی است که به دلیل زیبایی زیاد و مقاومت عالی و عایق دمایی خوب نسبت به بتن معمولی استفاده می شود. بتن شیشه ای را می توان در دسته انواع بتن برای نما قرار داد.
-
بتن خود تنظیم شونده (Self-Adjusting Concrete)
بتن های خود تنظیم شونده، گیرش بالایی دارند و در برابر دمای پایین هم مقاوم هستند بنابراین در هر موقعی از سال زودگیر محسوب می شوند. کاربرد اصلی انواع بتن خود تنظیم شونده، تسریع فرایند ساخت و ساز در آب و هوای سرد یا در مناطق با اقلیم سرد و خشک است. این نوع بتن ها معمولا دارای افزودنی های مثل کلسیم کلرید یا سدیم نیترات هستند. بتن های خود تنظیم شونده نیازی به ضد یخ بتن ندارند.
-
بتن هوشمند (Smart Concrete)
از انواع بتن جدید، بتن های هوشمند است که نظارت بر اجرای پروژه های ساخت و ساز را متحول ساخته است. برای ساخت بتن هوشمند از الیاف کربن کوتاه استفاده می کنند و با میکسر به بتن معمولی اضافه می شوند. بنابراین بتن حاصل شده مقاومت خاصی در برابر عوامل الکتریکی رخ می دهد. بتن های هوشمند امکان تشخیص مشکلات احتمالی مثل ترک بتن را قبل از خرابی کامل امکان پذیر می سازد.
-
بتن الیاف دار (Fiber Reinforced Concrete)
انواع بتن الیافی که به بتن الیاف دار نیز معروف است مقاومت فشاری و کششی بسیار زیادی دارد. این مدل به کمک انواع الیاف بتن ساخته می شوند که بسته به نوع الیاف، خواص بتن ساخته شده نیز متفاوت خواهد شد.
بتن الیافی یا FRC خواص و ویژگی های بسیار بهتری نسبت به بتن معمولی دارد. کاربرد بتن الیاف دار یا الیافی در دال های روی بستر، دال سازه روی سقف، عرشه پل، تیرها، شاتکریت و غیره است.
-
بتن مگر یا بستر (Lean Concrete)
بتن مگر، بتن نظافت یا رگلاژ از انواع بتن است که به دلیل نسبت پایین پایینتر سیمان در مقایسه با آب معروف شده است. در این نوع بتن ها تلاش بر این است که با افزایش نسبت سنگدانه به سیمان و کاهش نسبت سیمان به آب ضخامت بتن کمتر شود. میزان سیمان در بتن مگر کمتر از ۱۰ درصد است.
بتن مگر که چسب بتن کمتری نیاز دارد با سطحی یونیفرم و یکپارچه برای فونداسیون، جلوگیری از تماس مستقیم خاک با فونداسیون و عدم نفوذ مواد شیمیایی به داخل بتن بسیار پرکاربرد شده است. با جلوگیری از نفوذ مواد شیمیایی، خوردگی بتن هم جلوگیری خواهد شد.
-
بتن کریستالی (Crystalline Concrete)
از دیگر انواع بتن می توان بتن های کریستالی را نام برد که دوام و استحکام و کارایی بیشتری دارند و هزینه نگهداری را کاهش داده اند. این نوع بتن ها به کمک فناوری کریستالی تولید می شوند و به کمک بخش کریستالی مقاوم و حل نشدنی، عملیات آب بندسازی را با پر کردن منافذ و شیارهای مویین انجام می دهند. بنابراین نیاز به آب بند بتن نخواهید داشت یا بسیار کم خواهد شد.
-
بتن اکسپوز (Exposed Concrete)
از دیگر انواع بتن برای نما، بتن اکسپوز است که به شکل پنل هایی با ضخامتی در حدود ۲٫۵ تا ۵ سانتیمتر تولید شده و شبیه به بتن چاپی در رنگ و ابعاد و طرح های مختلف قابل ساخت است. بتن های اکسپوز همان نمای نهایی ساختمان هاست و پوشش دیگری بر روی آن قرار نمی گیرد. از کاربردهای آن می توان به نماکاری داخلی و خارجی ساختمان، پیاده روها و مسیرهای ماشین رو، کفپوش باغ ها و دیوار حصارها و سازه های زیباساز پارک ها و غیره اشاره کرد.
-
بتن خود ترمیم شونده یا باکتریایی (Self-Healing Concrete یا Bacterial Concrete)
بتن های خود ترمیم شونده به کمک ذرات نانو با ویژگی نانو تیوب کربن ساخته شده اند که هم خواص مکانیکی بتن های دو فازی سیمان پرتلند و آب را بهبود بخشیده و هم کمک می کند تا بتن در صورت آسیب دیدگی و ترک، خودبخود ترمیم شود. مقاومت و شکل پذیری عالی دارد، مواد سازنده به راحتی در دسترس بوده، در برابر تنش حرارتی مقاومت زیادی داشته و طول عمر بالایی هم دارند. براساس نوع نانو تیوب های کربنی انواع بتن خود ترمیم شونده تولید شده اند تا در مواقعی که امکان ترمیم بتن وجود ندارد بتوان از این خاصیت خود ترمیمی بهره برد و هزینه های ترمیم را کاهش داد. ضمن اینکه جلوی خوردگی آرماتور در بتن را هم می گیرد.
نمونه دیگری از انواع بتن خود ترمیم شونده مدل هایی هستند که با کمک اضافه شدن باکتری به نام باسیلوس پاستوری (Bacillus Pasteruii) و کلسیم لاکتات تولید شده اند. موقع ترک خوردگی بتن، آب وارد بتن شده و باکتری ها از ترکیب کردن کلسیم لاکتات با آب، کلسیم کربنات می سازند که به مرور زمان سفت شده و بتن را ترمیم می کند. به کمک بتن خود ترمیم شونده طول عمر و ماندگاری ساختمان ها را تا ۲۰۰ سال افزایش داده اند.
-
بتن آماده یا حاضر (Ready Mix Concrete)
از دیگر انواع بتن که آماده سازی و بچینگ در میکسینگ مرکزی کارخانه انجام شده، بتن آماده می گویند که به کمک تراک میکسر به محل پروژه می برند و بدون هیچ گونه عملیات خاصی قابل استفاده است. بتن های آماده بسیار خاص و ویژه هستند چون قابلیت تولید به شکل کاملا اختصاصی برحسب شرایط و نیاز هر پروژه را دارند. با این حال نباید فاصله کارخانه ساخت بتن آماده نسبت به محل پروژه خیلی دور باشد تا گیرش بتن شروع نشود. با این حال در این شرایط می توان به کمک افزودنی هایی مثل روان کننده دیرگیر این مشکل را حل کرد.
-
بتن خاکستر بادی (Fly Ash Concrete)
از دیگر انواع بتن جدید بتن خاکستر بادی است که این ماده از زغال سنگ به دست می آید. خاکستر بادی در این نوع بتن ها جایگزین سنگدانه های ریز یا سیمان و یا به طور نسبی جایگزین هر دو خواهد شد. تا کنون توانسته اند به میزان ۳۰% خاکستر بادی را جایگزین سنگدانه های ریز و تا ۲۰% جایگزین سیمان کنند. از خصوصیات این نوع بتن می توان به کارپذیری عالی بتن تازه، ماندگاری بالا و قدرت بیشتر بتن سخت شده اشاره کرد.
-
بتن سیلیکافیوم (Silica Fume Concrete)
سیلیکافیوم یا سیلیکافوم محصول جانبی سیلیس است که به شکل اختصاصی در صنایع ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. هنگامی که این ماده در بتن استفاده شود بتن سیلیکافوم تشکیل می دهد. بتن های معمولی با نسبت نرمال آب به سیمان همیشه سوراخ های بسیار ریزی دارند که قدرت آن را محدود می کنند. سیلیکافوم تا ۶ برابر ریزتر از سیمان بوده و هنگامی که به طرح اختلاط انواع بتن اضافه شود، فضاهایی که بخاطر این سوراخ های ریز ایجاد شده کاهش پیدا کرده و بسته می شوند و بنابراین قدرت بتن بالا می رود. سیلیکافوم در کنار فوق روان کننده ها بخش الزامی و مهم در بتن های با عملکرد و قدرت بالا هستند.
-
بتن فرو سیمان (Ferro Cement Concrete)
بتن فرو سیمان نباید با بتن الیافی اشتباه گرفته شود چون حاوی فضاهایی است که با شبکه های سیمی ریز به هم وصل شده اند که ترکیب غنی از ملات سیمان است. در این نوع بتن از سیم های فولادی به قطر نیم تا ۱ میلیمتر به شکل شبکه ای استفاده شده است. ملات ۱:۲ تا ۱:۳ با نسبت آب به سیمان معادل ۰٫۴ تا ۰٫۴۵ با فولاد شبکه ای شده با یکدیگر مخلوط می شود. میزان سیم های فولادی حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب چگالی دارند بنابراین بتن فرو سیمان قابلیت تورق پذیری و استحکام کششی بالایی دارد.
-
بتن خورنده هوای آلوده و دوده (Smog Eating Concrete)
از انواع بتن جدید که با فناوری بسیار جدیدی ساخته شده تا مشکل آلودگی را در شهرهای بزرگ رفع کند. این بتن با اضافه شدن مواد افزودنی فتوکاتالیتیک به اسم تیتانیوم اکسید به بتن ساخته می شوند. این ماده در حضور نور خورشید فعال شده و با مواد آلوده کننده و آلاینده های موجود در هوا واکنش داده و آنها را به نمک های بی خطر تبدیل می کند. با این نوع بتن کلیه آلودگی هایی که از جنس کربن دی اکسید، نیتروژن دی اکسید و سولفور دی اکسید باشند برطرف خواهد شد.
-
بتن ضد سولفات (Sulphate Resisting cement)
بتن ضد سولفات یکی از انواع بتن است که بخاطر داشتن برخی افزودنی های خاص در برابر آب های معدنی سولفاته و حملات این نوع یون ها در سازه های زیر آب کاملا مقاوم شده است. این بتن ها تری کلسیم آلومینات کمتر از ۵% دارند و میزان ۲C3A + C4AF هم کمتر از ۲۵% است. این نوع بتن ها برای فونداسیون ستون ها، سازه های زیر آبی، سدها، مخازن، آب بندها و غیره به کار می رود.
-
بتن پولیشی (Polished Concrete)
یکی دیگر از انواع بتن که به شکل کفپوش استفاده می شود، بتن پولیشی است که با طرح های مختلف خود در بین بتن های مختلف معروف شده است. این نوع بتن تنوع زیادی دارد، در برابر عوامل اسیدی مقاوم است، رنگ و بوی بدی ندارد، ترمیم و پاکسازی آن ساده و سریع است و غیره که از ویژگی های مهم آن به شمار می روند. این نوع بتن به روش پولیش خشک و مرطوب و با عملیات ویژه به فرم نهایی خود در می آید.
جمع بندی مطالب
در این مطلب بیش از ۳۰ نوع بتن را معرفی کردیم که برخی نمونه ها قدمت زیادی دارند و برخی نیز با فناوری های جدید ساخته شده اند و قابلیت آنها هنوز به طور کامل مشخص نشده است. در هر مورد کاربردها نیز اشاره شدند. شما می توانید با کلیک بر روی هر لینک توضیحات کاملتری از هر کدام از انواع بتن را مشاهده کنید.
سؤالات متداول
انواع بتن های مصرفی در صنعت ساختمان چیست؟
انواع بتن از جنبه های گوناگون مثل مواد سازنده، انواع بتن از لحاظ مقاومت و غیره قابل تقسیم بندی هستند. ما انواع بتن را از لحاظ کاربرد و مواد سازنده بررسی کردیم.
انواع بتن برای نما کدام بهتر هستند؟
بتن شیشه ای و بتن اکسپوز از انواع بتن مخصوص نما بدون روکش یا لایه اضافی هستند.
انواع بتن جدید کدامند؟
بتن های پلیمری، بتن خورنده دوده و آلودگی ها، بتن متخلخل، بتن هوشمند و بتن خاکستر بادی جدیدترین انواع بتن هستند.
کدام یک از انواع بتن بهتر بوده و کاربرد بیشتری دارند؟
به این سؤال نمی توان پاسخ دقیقی داد چون هر کدام از انواع بتن کاربرد خاص خودشان را دارند بنابراین نمی توان گفت کدام یک بهتر هستند.
بدون دیدگاه